Aloe vera-planten – en alsidig plante

Få planter har været så flittigt og længe anvendt som Aloe vera-planten. Allerede de gamle grækere kendte til plantens gode egenskaber, og i dag anvendes ægte Aloe vera både i kosttilskud og skønhedsprodukter.

Hvad er Aloe vera godt for?

Aloe vera-planten er smuk, farverig og velgørende. Aloe vera har været anvendt i tusinder af år. Allerede i oldtidens Grækenland brugte man saften fra bladene på grund af dens fantastiske egenskaber. Alexander den Store sendte omkring 400 år f.Kr. kolonisatorer til øen Socotra ud for det nuværende Somalias kyst for at bevare og dyrke Aloe vera-planten. En anden berømt bruger er Dronning Kleopatra. Man er nået frem til, at hun brugte store mængder Aloe vera som skønhedsmiddel.
I dag bruges Aloe vera både indvortes og udvortes. Forevers sortiment omfatter både kosttilskud, produkter til hår- og hudpleje samt tilskud til alle, der lever et aktivt liv.

Aloe vera-planten – en naturlig proces 

Det tager cirka et år for en Aloe vera-plante at vokse til optimal størrelse, klar til høst. Hos Forever dyrker vi vores Aloe vera-planter på frugtbare jorde med vekselbrug for ikke at udpine jorden. De nederste blade høstes manuelt, mens de inderste blade bliver på planten og vokser videre. Da vi høster med håndkraft, undgår vi store maskiner, der skader Aloe vera-planterne, og samtidig skaber det arbejde og støtter den lokale økonomi i Den Dominikanske Republik, hvor vi har vores største produktion. Geléen presses og stabiliseres for siden at blive til Forever Aloe Vera Gel, Aloe Propolis Creme eller andre af vores skønne produkter. I sidste trin pakkes produkterne og sendes ud til millioner af tilfredse kunder over hele verden.

Om Aloe vera-planten 

  • Aloe er et gammelt arabisk artsnavn.
  • Vera er latin og betyder ægte.
  • Der findes ca. 180 arter af Aloe vera, og Aloe Barbadensis Miller, som Forever anvender i sine produkter, er den mest kraftfulde.
  • Aloe vera vokser vildt i blandt andet Mellemøsten og på den arabiske halvø.
  • Aloe vera indeholder 75-80 identificerede stoffer.
  • Planten er en sukkulent, hvilket betyder, at den kan opmagasinere vand i sine tykke blade. Den har ingen stamme. Bladene sidder i en roset og kan blive ca. 40-60 cm lange og 6-7 cm brede.
     

Læs mere om Aloe vera her
Lær at dyrke din egen Aloe vera